Program vadbe po poškodbi

Po poškodbi je potrebno okrepiti poškodovani del telesa, kar pa zahteva varno, specifično in postopno napredovanje. Pri nas se zavedamo, kako pomembno je obdobje po fizioterapevtski obravnavi, saj vemo, da smo po fizioterapiji večinoma prepuščeni sami sebi.

 

Na samem začetku vas sprejme fizioterapevt, pregleda vaše zdravstvene izvide in vam nato na podlagi tega izdela vadbeni program. Vadba poteka pod strokovnim vodstvom trenerja, ki vas vodi skozi proces do hitrejšega okrevanja. 


Športna rehabilitacija:
Športna rehabilitacija je namenjena tako vrhunskim kot rekreativnim športnikom. V programu specifične rehabilitacije (kinezioterapija) se izvaja program s terapevtskimi vajami, ki zagotovijo čim hitrejšo vrnitev v tekmovalni proces in zmanjšajo tveganje za ponovitev poškodbe. Kinezioterapiji pravimo tudi rehabilitacijska športna terapija. Pomeni obliko funkcionalnega zdravljenja, kjer se uporablja gib, oziroma gibanje, kot sredstvo popolne ozdravitve. Gre za rehabilitacijo po akutnih in kroničnih poškodbah gibalnega aparata športnikov. Vaje se sistematično in postopno povezujejo v specifično obliko športne panoge.

 

Tako omogočimo kar najhitrejše okrevanje in zmanjšanje tveganja za ponovitev poškodbe. Trajanje vadbe je odvisno od vrste in stopnje poškodbe.

 

CENIK