Spoprijemanje in sprejemanje tesnobe
Vsi se občasno počutimo nezadovoljni, razdražljivi, nervozni, imamo skrbi in se bojimo. V kolikor pa opazimo, da so simptomi povečani in trajajo dalj časa, pa je lahko "normalna" tesnoba prerasla v motnjo anksioznosti. Preberi več...
Simptomi anksioznosti se prepletajo in odražajo v mislih, telesu, vedenju in čustvovanju. Vse več ljudi poroča o občutku tesnobe, obupa, zaskrbljenosti, bolečine v prsih, pospešenem bitju srca, lovljenju sape, potenju, napetost v mišicah, tresenju, mravljincih, razdražljivosti, glavobolu itd. Kljub temu, kako frustrirajoči in neprijetni so lahko anksiozni simptomi in se ob tem počutite nemočni, obstajajo načini, s katerimi lahko odpravite povečano stopnjo anksioznosti in zaživite bolj mirno in bolj polno življenje.
 
Veliko posameznikov se običajno niti ne zaveda, da trpi za zmerno in povečano tesnobo. Stopnjo anksioznosti postopno dvigujejo občutek negotovosti, preobremenjenost, kronični stres, nezadovoljstvo in slabi odnosi na delovnem mestu ter zasebnem življenju. Stopnja anksioznosti lahko preraste v motnjo anksioznosti iz katere primeža se je težko izvleči. To lahko potrdijo vsi tisti, ki so se v življenju soočili s to neprijetno motnjo. Tesnoba je neprijetno čustvo, posledica pa so telesne in vedenjske spremembe.
 
Pomembno je, da so znaki čim prej prepoznani in da posameznik pravočasno poišče pomoč.
 
Pri nas izvajamo terapijo in svetovanje po modaliteti Kognitivno vedenjske terapije. Skozi terapevtski proces se posameznik nauči spoprijemanja z mislimi in čustvi, ozavesti negativne ali nekoristne ponavljajoče vzorce ter ustvari nove; hkrati pa nadomesti občutke nemoči, strahu in zaskrbljenosti z občutki zaupanja in sprostitve. Prav tako posameznik v samem začetku terapevtskega procesa prejme smernice preostalih pomembnih dejavnikov, ki so ključni pri spoprijemanju s tesnobo. 
 
Več o psihosocialnem svetovanju in psihoterapiji si oglejte na povezavi
 
Za več informacij, prvi posvet in rezervacijo termina nam pišite na elektronski naslov info@centerterapij.si ali pa nas pokličite na tel: 040 353 509.